Vid installation av en RS Production klient (version 18.6 och senare) ingår även programmet Watchdog. Watchdog ser till att eran klient alltid är igång när datorn startas om (t ex efter strömavbrott eller windows update). Den är mest användarbar på terminaler som kör Operator Tools.

För att aktivera Watchdog behöver ni göra följande:

1. Om Operator Tools är startat, stäng klienten eller tryck ALT+Enter för att gå ur fullskärmsläge
  2. Högerklicka på Butler ikonen i aktivitetsfältet i Windows som ni hittar i det nedre högra hörnet vid klockan. Ikonen ser ut såhär alternativt såhär  beroende på vilken Butler version som är installerad
  3. Välj "Settings"
  4. Klicka på "Enable watchdog"
  5. Klicka sedan på det röda krysset i det övre högra hörnet
  6. Klicka EJ på "Exit RS Butler"

7. Är dessa ikonerna röda, , kontakta Good Solutions support. Då saknas serverkontakt. OBS att Watchdog fungerar fortfarande att aktivera och anslutningen i Butler har inget samband med Operator Tools anslutning till RS-servern att göra